Det personlige energisystem er et værktøj til dig, der gerne vil arbejde med dit personlige overskud og engagement. Energisystemet sætter fokus på dit fysiske velvære, dine relationer og følelser, dit fokus og koncentration samt din passion og værdier. De fire forskellige dimensioner illustreres i Energipyramiden med den fysiske energi, som det mest grundlæggende energiniveau. Kort sagt så er din fysiske energi en forudsætning for, at du kan fungere i dagligdagen. 

Den fysiske energi 

I den fysiske energi er der fokus på kost, søvn og motion. Det er herfra, at vores energi udspringer og derfor er det helt grundlæggende at have fokus på sine fysiske behov. I podcasten får du tips til sund kost og inspiration til powerpauser. 

Den følelsesmæssige energi 

I den følelsesmæssige energi er der fokus på intensiteten af dine følelser og hvorvidt følelserne er positive eller negative. Vi har alle brug for at indgå i positive og konstruktive relationer, hvor vi føler os værdsat og påskønnet. Er du leder, er det en del af din ledelsesopgave at søge at skabe disse positive relationer til og blandt dine medarbejdere og kolleger. 

Den mentale energi 

I den mentale energi er der fokus på din evne til at være til stede i nuet og arbejde koncentreret. Nærvær og tilstedeværelse afhænger bl.a. af en realistisk time management. 

Den spirituelle energi 

I den spirituelle energi er der fokus på dine personlige værdier og din passion. Hvad driver dig og er der overensstemmelse mellem dine personlige værdier og dét din arbejdsplads forventer af dig? 

En vigtig pointe ved det personlige energisystem er, at de fire niveauer påvirker hinanden. Du kan altså med fordel undersøge, hvor du allerede står stærkt og hvordan du kan fastholde det gode energiniveau samt blive klogere på, hvilke områder der trænger til lidt kærlig opmærksomhed. 

Af Heidi Hansen, Lektor

 Hvis du vil læse mere: 

 Hansen, M.D., Kock, B, og Skøt, M.: 2011. Dit engagement! Udfold din energi og bring dig selv og din organisation i topform. L&R Business. 

Om forfatteren

Heidi Hansen

Heidi Hansen er PhD og lektor ved Syddansk Universitet. Heidi er uddannet Cand.ling.merc. i kommunikation og formidling og har også en uddannelse som life- og business coach. Til daglig underviser Heidi indenfor områderne kommunikation og branding og har gennem en årrække også undervist på valgfagsmodulet ”Ledelse, kommunikation & organisation” på uddannelsen Diplom i Ledelse.

Læs mere om Heidi

Flere artikler

2021-08-20T13:36:12+02:00

Del historie, vælg din platform

Go to Top